10 stappen - aandachtheelt.nl
10 stappen - aandachtheelt.nl

Resultaten

1. Building Balance

Via een vriendin hoorde ik over Repairing Balance en omdat ik herstellende was van een burnout, heb ik een intakegesprek bij Elly aangevraagd. Begin 2015 ben ik gestart met het traject en achteraf gezien heeft dit traject negen maanden geduurd. Ik zie dit symbolisch als de periode van zwangerschap en geboorte van mijn ik; van onbalans naar in balans.

Tijdens het intakegesprek ontstond er al snel een vertrouwensband waardoor ik me veilig genoeg voelde om mijn levensverhaal met Elly te delen. Om de twee weken was er een sessie. Dat was een goede regelmaat want er was veel om over na te denken. Ik vond het prettig om aan de hand van het huiswerk mijn levenspuzzel te ontwarren en inzichten te krijgen. Ik heb veel aan de theorie in de map gehad. Veel informatie die daarin staat is zo’n openbaring; het is dus normaal om je veilig te willen voelen, om gezien te willen worden, om erkend te willen worden! Het is goed wanneer ik naar mijn gevoel luister en als ik me niet veilig voel; dan klopt dat!

Eigenlijk zou iedereen een traject Repairing Balance moeten volgen. Het geeft je zoveel inzichten over jezelf, waarom je denkt zoals je denkt. Waarom je doet zoals je doet. Overtuigingen van vroeger, je eigen aannames, gevoelens en denkpatronen hebben je gemaakt tot wie je bent, maar de kern is; luister naar je gevoel, wat wil jij, wat is jouw grens?

Repairing Balance heeft mij de handvatten gegeven om weer in balans te zijn met mezelf en met de mensen om mij heen. De oefeningen en wijsheden pas ik in mijn dagelijks leven toe, ze zijn, door de duur van het traject, ingesleten alsof ik ze aangetrokken heb als een jas. Ik vertel vriendinnen over het verschil tussen dynamisch en statisch zijn; dat er meer beweging in jezelf zit dan je denkt, ik vertel wat beren op de weg met je doen en hoe je er vanaf kunt komen. Ik vertel over strategieën en compensaties die we onszelf aangeleerd hebben, maar die vaak eerder belemmerend dan steunend werken in ons leven. Bovenal vertel ik mijn vriendinnen dat je vooral naar je eigen gevoel mag/moet luisteren, dicht bij jezelf mag/moet blijven. Mijn grote dank gaat uit naar Elly. En wat ben ik blij dat het traject Repairing Balance inmiddels door een aantal ziektekostenverzekeringen (deels) vergoed wordt, zodat het voormeer mensen mogelijk is om ook dit prachtige traject Repairing Balance te volgen. Hartelijke groet, Corinne

2. Angsten en fobieën

In maart 2016 kwam ik bij Elly via mijn neef. Ik had burn out klachten. Wilde er altijd voor iedereen zijn ik was perfectionistisch, durfde geen fouten te maken en had paniek aanvallen. In de negen maanden dat ik bijna iedere week bij Elly ben geweest heb ik ontzettend veel geleerd maar ben ik ook veel bewuster geworden van de dingen die ik doe en evt kan veranderen. Repairing balance zou ik iedereen aanraden Elly is een ontzettend goeie begeleider, neemt echt de tijd voor je en legt alles heel duidelijk uit.
Dankzij Elly en de methode van Repairing balance ben ik sterker geworden en weet ik nu hoe ik met paniek aanvallen moet omgaan (die ik zelden nog heb)

Bedankt nog Elly voor alles wat je mij geleerd heb ik denk er nog vaak aan terug. En aan wat ik overwonnen heb en iedere dag overwin of als ik dingen eng vind om te doen!

Liefs Candace

 3. Testing Balance

Je hebt een mooi bedrijf met een mooi product en toch loopt het niet lekker. Op één afdeling is de juiste communicatie ver te zoeken. Mensen begrijpen elkaar niet, beschuldigen elkaar en zowel de medewerkers als het werk lijden er onder. Dit is een probleem dat al jaren speelt en je krijgt er maar geen grip op. Eerdere interne en externe trainingen mochten niet baten. Het bedrijf en de mensen in het bedrijf lijden eronder. Er is geen samenhang, geen duidelijk inzicht in de problematiek. Er is behoefte aan duidelijkheid. Uit een meting van de methode R.B. blijkt dat 2 medewerkers volledig uit balans zijn. Ze leven vanuit de overtuiging dat de ander hen niet begrijpt en ze willen hun gelijk halen. Ze hebben last van faalangst en wedijveren met elkaar wie er gelijk heeft. Ze zijn overgevoelig voor de mening van anderen en schieten meteen uit hun slof wanneer iemand een andere mening heeft. Ze voelen zich aangevallen en niet gewaardeerd. In een RB traject leren deze beide mensen stil te staan bij hun signalen. Ze krijgen inzicht in het proces wat zich binnen hen afspeelt en gaan hun eigen aandeel herkennen in de reeds lang lopende conflicten. Ze leren de juiste bewegingen te maken vanuit hun nieuwe inzicht en krijgen begrip voor elkaar. Vanuit deze nieuwe situatie wordt het werk een stuk leuker. Meningsverschillen worden op een volwassen manier gedeeld. Er is een gevoel van gelijkwaardigheid en een basis om met vertrouwen de toekomst in te gaan. Herken je deze situatie dat het maar blijft rommelen, dat de onvrede en de onrust toeneemt? Het ziekteverzuim stijgt? Mensen uitvallen met een burnout? Met onze methode bieden wij inzicht in de onderliggende oorzaak. Wij meten de vanuit welke gedachten, overtuigingen en gevoelens mensen handelen en hoe deze zich tot elkaar verhouden.

 4. Keeping Balance

Jarenlang heb ik gevochten voor het voortbestaan van mijn bedrijf. Helaas is me dat niet gelukt. Het gevolg hiervan was veel spanningen en stress en begin vorig jaar werd ik door een black-out getroffen. Letterlijk werd ik stil gezet! Ik had veel last van slapeloze nachten, oververmoeidheid en concentratieproblemen. Ik was compleet in onbalans! In mei 2016 ben ik onder de vakkundige begeleiding van Elly Voskuilen van Welzijnspraktijk Aandacht begonnen aan de cursus ‘Keeping Balans’. Ik was zoekende naar handvatten waarmee ik mijn omgeving kan veranderen. Het is een ware ‘ontdekkingsreis’ geworden. Gedurende een periode van ca. 9 maanden heb ik zicht gekregen op wie ik ben geworden en heb ontdekt hoe ik mezelf kan veranderen! Aantal voorbeelden waarin ik ben veranderd; duidelijker communiceren, duidelijkheid te vragen, moeilijke zaken niet op zijn beloop te laten, maar bespreekbaar te maken, meer mijn gevoel te laten spreken, mezelf lief te hebben en meer tijd te nemen voor mezelf. De cursus heb ik als zeer waardevol ervaren. Ik ben gegroeid en bewuster geworden in wat ik wil. Ik zie met vertrouwen mijn toekomst tegemoet. Ik ben weer in balans! Dankjewel Elly voor je warme en professionele begeleiding!”

Hartelijke groet Jack

5. Building Balance

Burn out, depressief, ja wat moet je dan. Je kunt je kop in het zand steken, maar je kunt er ook wat aan doen.

En ik kwam bij Elly Voskuilen, mijn reddende engel. Een hele lieve rustige dame, die de tijd voor je neemt en samen naar een oplossing toe werkt. Waar je niks verkeerd doet. Elly die mij weer heeft doen inzien dat ik er ook mag zijn. Elly die mij weer het zelfvertrouwen gaf toen ik dat kwijt was Elly die mij weer heeft doen inzien dat het leven leuk en fantastisch kan zijn.

Ja dat is Elly van Reparing Balance.

Door deze, ik noem het maar gemakshalve cursus, heb ik ingezien dat ik me zelf aan het slopen was. Altijd maar moeten moeten  moeten.  Nee we moeten niks. Daar kom je dan op deze manier achter. Elly wist het precies te vertellen zoals het is en was. Ik kon alleen maar zeggen, je hebt gelijk. Maar dat moet je weer leren zien. En daar is Elly heel goed in. Als een schuchter vogeltje kwam ik binnen bij Elly en als een vrouw vol vertrouwen ging ik weer weg.

Elly heel hartelijk bedankt voor je hulp in deze zwarte periode.

Heidi

6. Dynamiek in Evenwicht

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Nadia 27 jaar en moeder van 2 kinderen. Ik zal even vertellen hoe ik aan Repairing Balance ben begonnen. Elly en ik hebben elkaar leren kennen in mijn kapsalon. Het klikte meteen tussen ons en we raakten aan de praat. Elly vertelde over Repairing Balance en het sprak me heel erg aan. Ik was altijd een harde tante, die nooit over zich heen liet lopen, maar door dat ik heel veel dingen heb meegemaakt werd ik een ander persoon en stelde me afhankelijk op naar anderen. Deed alles om maar alles goed te houden, cijferde me zelf weg enz. Ik leefde alleen voor anderen. Sinds ik bij Repairing Balance kom word ik weer sterk en durf weer voor mezelf op te komen. Ik begin weer steeds voor mezelf en mijn gezin te kiezen. Ik kan nog wel een heel verhaal schrijven, wat het met me doet en heeft gedaan, maar daar kunnen jullie zelf achter komen door ook maar eens te gaan kijken naar jezelf met Repairing Balance. Elly nog heel erg bedankt voor alles wat ik geleerd heb en voor het ontdekken wat er allemaal in mij zit. Ik voel me echt weer een mooie, lieve, sterke onafhankelijke vrouw en moeder.

7. Dynamiek in Evenwicht

De coach gesprekken met Elly hebben een zeer diepe indruk op mij gemaakt. Ik heb ervaren dat door de vertrouwensband en de intieme sfeer die zij wist te creëren mijn gevoelens nog nooit zo diep en echt zijn geweest en dat ik deze ook voor het eerst kon uiten. Door haar natuurlijke manier van gespreksvoering en haar deskundigheid heb ik geleerd om naar mijn eigen gevoel te kijken, te luisteren en zo naar een bepaald doel toe te werken. Er zijn geen kant- en klare oplossingen, maar er ontstond gaandeweg in-zicht in het hoe en waarom in mijn turbulente leven. Elly heeft me in een stroomversnelling geleerd om daar op de juiste wijze naar te kijken en te handelen. Ik ben een persoonlijkheid geworden die realistisch in het leven staat en met vertrouwen op de vele kruispunten in het leven voor mijn gevoel de juiste weg zal inslaan. Ik wil alle mooie herinneringen koesteren als een kostbaar geschenk. Ik ga door Elly, dankjewel. Laura

8. Dynamiek in Evenwicht

Ik zal mij even voorstellen ik ben Pauline, 55 jaar en woon in Almere. November 2011 voelde ik mij depressief en alles wat de huisarts deed was pillen voorschrijven waar je verschrikkelijk suf van zou worden. In de krant van Almere zag ik de advertentie van Repairing Balance en heb hierop gereageerd. Een week later had ik het intakegesprek bij Elly en ik heb gedurende bijna het hele gesprek zitten huilen want door de vragen die gesteld werden had ik een duidelijk inzicht in mijn leven. Dingen die vroeger tegen mij zijn gezegd en alsnog invloed hadden op mijn leven in ieder geval op mijn gevoel. Vanaf die tijd had ik ongeveer tweemaal per maand een gesprek bij Elly en bespraken wij onderwerpen uit de map maar ook vaak dingen die ik had meegemaakt. Repairing Balance heeft mij laten inzien dat iedereen gelijk is als mens en dat het puur om balans gaat in je leven. Het draait om de balans tussen het denken en je gevoel . Ik kwam er in die periode achter dat als je je gekwetst voelt dat niet aan die ander ligt maar aan jezelf jij stelt je er voor open, hoe rot een opmerking ook kan zijn. Ik heb geleerd dat je een keuze kunt maken hoe je met gevoelens kunt omgaan. Repairing Balance heeft mij veranderd want de mensen om mij heen hebben zich niet veranderd en voor mij is het gewoon een levenswijze geworden. Het heeft mij goed gedaan en ik zal het ook iedereen aanraden om als je het even niet meer zo ziet zitten geen pillen te nemen maar te kiezen voor de coaching gesprekken. Pauline

9. Angsten en Fobieën

Maria was niet gewenst als kind, haar moeder was ongewenst zwanger van haar. Ze was niet welkom in het gezin. Dat werd haar regelmatig duidelijk gemaakt. Ze kreeg steeds te horen dat ze het niet goed deed, dat haar zusje veel slimmer en liever was. Maria kon daardoor niet goed ontwikkelen. Ze kreeg een laag zelfbeeld en dacht dat iedereen haar dom en vervelend was. Ze voelde zich nergens vrij. Ook op school trok ze zich steeds meer terug. De anderen waren toch knapper, wisten het beter en waren populair. Maria was niet populair. Ze ging stilletjes haar eigen gang en werd niet opgemerkt. Ze hd er net zo goed niet kunnen zijn. Dit gevoel kon ze niet loslaten, het werd steeds sterker. Ze raakte er steeds meer van overtuigd dat ze het niet waard was om mee om te gaan. Ook toen ze volwassen was, trok ze zich nog meer terug, kwam de deur niet meer uit. Liet voor haar zorgen en bleef in haar veilige coconnetje. Twintig jaar later besefte ze dat dit isolement geen leven was en zocht ze hulp. Door onze begeleiding kroop ze heel langzaam uit haar schulp, kreeg ze zicht op en inzicht in zichzelf. Ze besefte dat zij het was die zichzelf buitensloot en dat ze de ander veel te groot maakte. Het was een hele stap om letterlijk haar ruimte te vergroten en haar woning uit te gaan, maar toen ze door had dat zij zelf verantwoordelijk was voor deze stap, kon ze die ruimte nemen. Na 20 jaar doet ze weer zelf boodschappen, gaat bij buren en familie op bezoek en stuurt haar leven weer zelf aan. Ze voelt zich bevrijd van een zware last.

10. Building Balance

Mijn lichaam waarschuwde dat het op was, ik was burned out. Dit heeft mijn ogen geopend en ik begon eindelijk naar mijn lichaam te luisteren. Via de arbo arts kwam ik bij Elly terecht. Dankzij Repairing Balance heb ik inzicht in mijn leven gekregen. Ik nam niet de verantwoording die ik moest nemen en ik schuilde achter mezelf waardoor ik mijn hele leven al vluchtte voor mijn verantwoordelijkheden of ze voor me uit schoof. Ik deed niet wat ik moest doen en daardoor veroorzaakte ik heel veel stress en spanningen voor mezelf. Verder ben ik ook nog eens enorm perfectionistisch, ik dacht de hele wereld alleen aan te kunnen en alles moest en zou precies zo gaan als ik dat had bedacht. Al mijn problemen en onzekerheden stapelden zich op tot ik op het punt kwam dat ik niet meer alle ballen in de lucht kon houden.

Mijn hele leven was ik op zoek naar waardering en goedkeuring van anderen, het was voor mij zo belangrijk wat andere van mij vonden. Beetje bij beetje heb ik geleerd om dat los te laten. Als je al je hele leven op zoek bent naar erkenning en waardering is het eng en moeilijk om dat te veranderen. Ik begon mijn gedrag te herkennen, ik begreep mezelf veel beter en was niet meer continue boos op mezelf. Hetgeen dat ik voelde, positief of negatief mocht er zijn, het was goed. Dat ging met vallen en opstaan maar ik kwam elke keer weer een stapje verder. Dankzij Repairing Balance heb ik de controle over mijn leven weer terug. Ik heb leren luisteren naar mijn lichaam en ik kan eerder handelen en reageren als ik merk dat het niet goed met me gaat. Daarmee voorkom ik dat ik weer burned out raak. Tevens heb ik geleerd om kracht uit mezelf te halen, en goed voor mezelf te zorgen.

Ik kan terug kijken op een mooie periode met Elly, er zijn veel tranen gevloeid maar ik heb zoveel geleerd, zoveel handvatten gekregen, die ik de rest van mijn leven met mij meeneem. Ik kan zeggen dat ik nu een ander mens ben. De weg was lang maar ik ben nu daar waar ik wil zijn.

N.A.

Share This