10 stappen - aandachtheelt.nl
10 stappen - aandachtheelt.nl

Repairing Balance het handvat
voor inzicht naar (natuurlijk) evenwicht
in jezelf

 

Natuurlijke behoefte

Repairing Balance is een methode die alles te maken heeft met balans. Uitgangspunt hierbij is de natuurlijke behoefte van de mens om met onszelf en onze buitenwereld in balans te zijn. Je bent niet geboren om vast te lopen of steeds in conflict te zijn met jezelf of je omgeving.

In de praktijk blijkt dat heel veel mensen wel deze natuurlijke behoefte hebben, maar niet tot een natuurlijke beweging kunnen komen, waardoor angst, burn-out, depressie, paniek, stress en andere vormen van mentale onbalans ontstaan. In de meeste gevallen heeft men geen inzicht in de kern die tot deze problematiek leidt en zoekt men de oplossing in de wereld om zich heen. Men komt daardoor niet tot herstel en de klachten verergeren, waardoor men op een hellend vlak terecht komt zowel in het persoonlijk leven als de werkomgeving.

Innerlijk mechanisme

Ieder mens beschikt over een innerlijk mechanisme: een samenspel tussen denken, voelen, emoties en verlangen bij de doelen die je nastreeft. Dit samenspel wordt aangestuurd zonder dat jij je hiervan bewust bent. Het werkt het beste als deze gebieden in balans zijn. Dan is (mentale) beweging mogelijk en ben je in staat het evenwicht in jezelf en het evenwicht ten opzichte van je omgeving te verbeteren.

Onbalans meten

De kracht van Repairing Balance is dat deze methode inzicht geeft in de bovengenoemde gebieden van denken, voelen, emoties, verlangens en onderbewustzijn. Het maakt de onderlinge verbindingen zichtbaar. Met Repairing Balance zijn we in staat deze gebieden te meten, waardoor duidelijk wordt waar onbalans is ontstaan en wat de oorzaak is van het (dreigend) vastlopen.

Herstel

Repairing Balance biedt een handvat tot blijvend herstel. Repairing Balance maakt jouw verborgen mogelijkheden en kwaliteiten zichtbaar. Je leert sturing te geven aan je eigen leven, doordat je inzicht hebt in je innerlijk mechanisme. Je volgt je innerlijke signalen als wegwijzers, waardoor je niet meer van je weg afraakt. Zo kan je gehoor geven aan je natuurlijke innerlijke behoefte en verlangen om in balans te zijn met jezelf en je omgeving .

Bewezen resultaat

Repairing Balance is een beproefde methode, die reeds 20 jaar met succes wordt toegepast.
Onderzoek heeft uitgewezen dat onze cliënten hun kwaliteit van leven tijdens een Repairing Balance traject hebben zien verbeteren van gemiddeld een 5,2 naar een 8. (De resultaten van dit onderzoek zijn op aanvraag beschikbaar.)

Share This