10 stappen - aandachtheelt.nl
10 stappen - aandachtheelt.nl

Ontspanning vasthouden

door | 4 sep 2017 | Blog | 0 Reacties

Heb jij dat ook dat je tijdens je vakantie denkt: “O ja, zo kan ik me ook voelen, lekker ontspannen en uitgerust”. Hoe houd je dat gevoel nu vast?

We reizen wat of om dit te gevoel te ervaren. We zoeken onze ontspanning in Thailand, Zweden, Australië, Frankrijk, Italië, Amerika en op vele andere plaatsen. We gaan vele grenzen over.

Hoe staat het nu met je eigen grenzen? Laat je anderen over jouw grenzen gaan? Kan je op tijd STOP zeggen?

In onze jeugd krijgen we te maken met veel “reisverhalen” van anderen. Verhalen over hoe je moet leven, wanneer je het goed doet en ook wanneer je niet oké bent. Dit worden dan jouw overtuigingen waar jij je persoonlijke bestemming aangeeft. In het woord overtuiging zit ook het woord “tuig”, dat kan je zien als werktuig. Het gereedschap waarmee jij de situaties in je leven hanteert. Past dat gereedschap ook echt bij jou? Of loop je daarin vast? Herken je de volgende gereedschappen?

  • Ik ben verantwoordelijk voor de gevoelens/problemen van anderen
  • Ik moet alles perfect doen
  • Ik ben voortdurend op zoek naar bevestiging of een bewijs van liefde
  • Ik verdring mijn gevoelens
  • Ik heb het gevoel tekort te schieten.

Dit gereedschap kan veel spanning bij je teweeg brengen. Zou je het anders willen? Probeer dan de onderstaande tips eens uit.

Tip 1.

Laat het probleem van de ander bij degene van wie het  probleem is.  Stel jezelf de vraag: Is het probleem van jou of is het van mij? Als het niet van jou is hoef je het niet op te lossen!

Tip 2

Sta eens even stil om waar te nemen wat je allemaal moet van jezelf! Wil je dit ook echt? Kan het anders, kan het minder?

Tip 3.

In hoeverre geef jij zelf aan dat iets teveel voor je is, of dat een opmerking van de ander je raakt? Laat jezelf zien!

CONCLUSIE:

Vasthouden van ontspanning ligt in je eigen macht.

Vind je deze tips waardevol en/of wil je er meer van weten? Meld je dan aan voor mijn workshop op 28 september in Almere. Ik bied je deze graag en laagdrempelig tegen kostprijs aan.

Heb je ervaringen met deze tips? Wil je mij je ervaringen hiermee laten weten in het commentaarveld hieronder?

Zou je mij willen helpen door dit artikel te delen met je netwerk?

Je kunt dit doen door middel van de knoppen hieronder voor Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Op deze manier kunnen anderen ook hun voordeel doen met deze informatie, bedankt hiervoor. –

 

 

Share This