10 stappen - aandachtheelt.nl
10 stappen - aandachtheelt.nl

Niemand ziet mij……………. begrijp jij dat nou?

door | 1 feb 2018 | Blog | 0 Reacties

NIEMAND ZIET MIJ…… BEGRIJP JIJ DAT NOU?

Ik ben heel netjes opgevoed. Gehoorzaam, braaf, lief, met twee woorden spreken, geen grote monden, aan de regels houden en vooral niet lastig zijn. Je ouders geen pijn en verdriet doen. Als ik stout was dan deed ik mijn ouders verdriet. Dat wil je niet als kind, dus ik luisterde en werd een braaf kind. In ons gezin werden anderen heel groot gemaakt, ze waren belangrijk, hun mening was belangrijk, meestal beter dan die van ons. De ander zal het wel beter weten kreeg ik mee.

WAT HEB IK DAAR EEN LAST VAN GEHAD

Ik vond het dus normaal om voor de ander klaar te staan, de ander altijd voor te laten gaan. Ik dacht dat een ander het altijd beter wist en paste mij aan. Op  school, bij vrienden, op feestjes, in mijn werk. Ik voelde me daar niet gelukkig bij, maar wist niet dat het anders kon. Ik ging over mijn grenzen. Ik overleefde door aardig te zijn. Dat had ik geleerd als kind en nooit veranderd. Ik heb ook nauwelijks gepuberd, want dan deed ik mijn ouders verdriet.

Tijdens mijn opleiding tot Repairing Balance coach viel het kwartje. Ik zag mijn eigen onzekerheid, mijn afhankelijkheid van de goedkeuring van anderen en vooral mijn angst voor mensen die het “allemaal zo goed weten”. Vanaf dat moment ben ik mij bewust geworden van mijn eigen gedrag en overtuigingen, mijn patronen. Ik ont-dekte mezelf, het dek ging eraf en ik ging het anders doen. Ik ging vanuit mezelf leven.

HEB JIJ OOK ZO’N OVERLEVINGSSYSTEEM?

In mijn praktijk zie ik vooral veel mensen die nog steeds vanuit het overlevingssysteem uit hun jeugd leven. Ze doen hun uiterste best om niet te falen, ze voelen zich verantwoordelijk voor anderen of voor de gevoelens van anderen, ze geven hun grenzen niet aan, ze trekken zich terug bij confrontaties, ze streven naar 100% perfectie, ze zeggen JA terwijl ze NEE bedoelen, ze zoeken hun waarde in wat ze doen en niet in wie ze zijn, ze moeten alle “ballen” in de lucht houden en hebben niet door dat ze langzaam kopje onder gaan. Tot dat een burn-out hen dwingt om stil te staan.

DAN IS HET TIJD OM STIL TE GAAN STAAN EN TE BEGRJIPEN

Als jij een traject start bij mij ga ik eerst met je stil staan. Ik stel je vragen over “jouw waarheid”.  Ik ont-dek samen met jou waarin je bent gaan geloven. Ik haal dus het dek eraf dat er al jaren overheen ligt. Het dek met belemmerende (vaak onbewuste) overtuigingen. Ik onderzoek hoe het komt dat je op deze manier met jezelf omgaat. Als je begrijpt wat er in jou gebeurt, bewust en onbewust kan je het veranderen. Daar reik ik je handvatten voor aan. Met een Repairing Balance traject word je bewust en leer je op een gezonde en natuurlijke manier, vanuit verbinding met je zelf te leven.

CONCLUSIE

Een overlevingssysteem uit je jeugd zorgt ervoor dat je vastloopt doordat je geen zicht hebt op wat er in je gebeurt. Wanneer je dit begrijpt, herkent en erkent kan je het veranderen.

EERST METEN?

Wil je niet meteen een traject volgen, maar eerst weten wat jou belemmert? Met een Repairing Balance meting kan ik je inzicht bieden in 5 verschillende levensgebieden. Ik kan de onderliggende lijnen verbinden en zo zichtbaar voor je maken waar je onbalans zit, wat je onbalans is en op welke leeftijd deze is ontstaan.

MEER WETEN

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek of meld je aan voor een workshop, via de knop workshops hierboven.

Share This