10 stappen - aandachtheelt.nl
10 stappen - aandachtheelt.nl

Hoe goed ken jij jezelf? Ont-dek ’t!

door | 19 dec 2015 | Blog | 0 Reacties

Tot mijn vijftigste jaar  was ik ervan overtuigd dat ik een leuk en spontaan mens was.

Dat klopte voor mijn gevoel.  Eigenlijk klopte het maar gedeeltelijk. Ja ik was leuk en spontaan, vooral naar anderen toe. Maar ik vond het heel lastig als anderen niet leuk en spontaan naar mij toe waren. Ik ontweek dominante mensen, trok me terug, klapte dicht. Mijn spontaniteit verdween als sneeuw voor de zon. Ja, zo ben ik nu eenmaal, dacht ik.

Enkele jaren en een burnout later, kwam ik erachter dat ik mezelf toch niet zo goed kende

Ik ont-dekte dat ik wel degelijk in staat was met niet leuke en dominante mensen om te gaan, maar dat ik vanuit mijn onbewuste overtuiging van “ik moet aardig zijn en de ander is belangrijk” mij terugtrok of mijn stinkende best deed die ander toch maar voor me te winnen. Ik leefde eigenlijk vanuit oude patronen.

Ook in mijn praktijk zie ik dat veel mensen onbewust reageren vanuit oude patronen

Dat kan een patroon zijn van

 1. alles perfect willen doen,
 2. controle willen houden
 3. moeten presteren
 4. het uiterste van jezelf vragen om niet te falen
 5. het belangrijk vinden om aardig gevonden te worden
 6. je snel aangevallen voelen
 7. graag gelijk willen hebben
 8. terugtrekken bij confrontaties
 9. meer gericht zijn op het geluk van de ander dan van jezelf
 10. weerstand voelen bij veranderingen
 11. ja zeggen, terwijl je nee bedoelt
 12. slecht tegen je verlies kunnen
 13. graag de problemen van anderen oplossen
 14. ……………………………

Deze manier van leven kost veel energie

en je wordt er erg moe van.  Je kunt het pas veranderen als je inzicht hebt in wat er (onbewust) in jou gebeurt.

Herken je bovenstaande patronen en zou je meer energie willen hebben? Dan is het belangrijk te ont-dekken wat jou drijft.

Meten is weten

Een Repairing Balance meting kan je helpen ont-dekken hoe je denkt, wat je voelt, vanuit welke overtuiging je handelt (ook je onbewuste overtuiging), welke strategieën je inzet en welke  gevolgen dit heeft voor je lichaam. Deze meting haalt het “dek” er af en maakt de  onderliggende lijnen van de verschillende gebieden zichtbaar. Duidelijk wordt of er onbalans zit, wat de onbalans, waar deze zit  en op welke leeftijd deze is ontstaan.

CONCLUSIE

Wanneer je minder energie hebt dan je zou willen of gewoon niet zo lekker in je vel zit kan ik je met een Repairing Balance meting helpen daar zicht op te krijgen.

Neem gerust contact met mij op voor een oriënterend gesprek of meer informatie.

Wanneer je bovenstaande patronen herkent of er nog iets aan toe zou willen voegen zou je dit dan willen delen in het commentaarveld hieronder?

Wil je mij helpen door dit artikel te delen met je netwerk? Je kunt dit doen door middel van de knoppen hieronder. Alvast hartelijk bedankt hier voor.

 

Share This