10 stappen - aandachtheelt.nl
10 stappen - aandachtheelt.nl

Hoe 1 overtuiging 20 jaar straatvrees oplevert

door | 27 apr 2014 | Blog | 0 Reacties

Ken of herken je (kenmerken van) Rosa?

Rosa is de oudste uit een gezin van 3 kinderen. Ze groeide op met een dominante vader en een labiele moeder. Er heerste een streng regime in huis. Tranen werden niet getolereerd, gevoelens niet geuit. Het was luisteren en je mond houden. Jij hebt niets in te brengen en als je huilt ga je maar naar je kamer. Die aanstellerij hoeven we niet te zien. Ongehoorzaamheid werd bestraft met een klap of met afzondering. Gevoelens waren niet belangrijk, deden er niet toe. Soms werd er gedreigd met plaatsing in een kindertehuis.

Langzaamaan ontstond bij Rosa de gedachte: Ik doe er niet toe. Ik ben niets waard. Ik ben het niet waard om te leven. Ze werd immers niet gezien en gehoord. Ze leerde haar gevoelens te negeren. Onbewust ontstond bij haar de overtuiging: IK MAG ER NIET ZIJN.

OP 16 jarige leeftijd werd ze het huis uit gestuurd, was niet meer welkom. Zonder steun van anderen moest ze op eigen benen gaan staan.

De overtuiging IK MAG ER NIET ZIJN is zich in haar vast gaan zetten, werd haar gereedschap en heeft het verloop van haar verdere leven bepaald

Daardoor was ze niet in staat haar eigen kinderen op te voeden en maakte ze de buitenwereld zo groot dat ze vanaf haar 30e jaar niet meer de straat op durfde. Haar leven speelde zich ruim 20 jaar af in huis. Zij kwam in een totaal isolement terecht.

Wil je weten hoe zij herstelde? Lees dan mijn volgende blog: HOE ONTKRACHT JE EEN BELEMMERENDE OVERTUIGING.

Welzijnspraktijk Aandacht
Elly Voskuilen, Almere
06-44513760
www.aandachtheelt.nl
www.repairingbalance.nl
info@aandachtheelt.nl

 

 

Share This