10 stappen - aandachtheelt.nl
10 stappen - aandachtheelt.nl

Heb jij veel onrust in je lijf/leven? Kom je moeilijk tot rust?

door | 4 apr 2018 | Blog | 0 Reacties

Ik ben altijd al een doorzetter geweest. Kon alles aan, zei geen nee, stond voor iedereen klaar. Ik was heel goed in doorrennen. Ik werd voortdurend geprikkeld om in actie te komen, iemand te helpen, problemen op te lossen, soms zelfs over te nemen. Als ik even zat, bedacht ik meteen wel weer iets dat ik nog moest doen, of…….. viel ik in slaap omdat mijn lichaam mij niet meer trok. Mijn lichaam was wijzer dan ikzelf.

HET IS ONNATUURLIJK OM TE BLIJVEN RENNEN

De dieren doen het ons voor. Honden en poezen kunnen heerlijk lui liggen en genieten van het er alleen maar Zijn. We hebben niet voor niets dag en nacht, zomer en winter, groei (van bladeren) en loslaten.

VOEL JIJ JE RUSTELOOS?

Veel van mijn cliënten hebben moeite met stil staan, met rust nemen, met even niets doen. Ze voelen zich schuldig wanneer ze tijd voor zichzelf nemen, ze kunnen niet eens meer ontspannen. Dat heeft hen uiteindelijk bij mij gebracht. Sommigen zoeken hun ontspanning in hard lopen en sporten totdat de adrenaline en serotonine hen weer een goed gevoel geven. Herken je dat?  Ben jij ook zo rusteloos? In de meeste gevallen ren je dan weg voor jezelf, voor je gevoelens.

HOE GA JIJ MET ONRUST OM? HERKEN JE DEZE?

 • Ik eet een hele zak chips leeg
 • Ik eet bergen chocola
 • Ik neem een wijntje of een biertje extra
 • Ik geef een ander de schuld
 • Ik word kribbig en chagrijnig
 • Ik ga televisie kijken totdat ik in slaap val
 • Ik maak af waar ik mee bezig ben al wordt het diep in de nacht

Herken je jezelf in deze gedragingen en zou je het anders willen?

HET KAN ANDERS!

 • Weet jij nog hoe het was om echt ontspannen te zijn?
 • Zou jij je relaxed willen voelen ook al heb je nog veel te doen?
 • Wil je lekker ontspannen slapen en wakker worden?
 • Wil je een beter contact met je partner en kinderen?
 • Wil jij je gelukkiger voelen op je werk?

Maak dan een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend gesprek om samen met mij te kijken waar je onrust vandaan komt.

Of meld je aan voor de workshop van 25 april in Almere Buiten.

Share This