10 stappen - aandachtheelt.nl
10 stappen - aandachtheelt.nl

En dan staat de wereld stil, wat voel je en wat doe je?

door | 29 mrt 2020 | Blog | 0 Reacties

Maandagmorgen, de wereld staat al enige tijd stil door het Coronavirus. En ik? Wat doe ik? Als coach weet ik heel goed hoe het moet, waar ik mijn balans kan vinden…………… en toch……… ook ik moet wennen aan de nieuwe situatie. Plannen genoeg:  ik ga een blog schrijven, meer op social media doen en toch……………….. kom ik maar moeizaam op gang. Ik ga eens bij mezelf na waar dat nu aan ligt. Ik ga letterlijk stil staan, stil zitten eigenlijk en kom tot de ontdekking dat ik nog wat meer aandacht aan mezelf mag geven. Aandacht heelt. Ik ervaar verbinding, ik voel mijn kracht.

Wat doe jij als je gewone ritme verandert? Wat doe jij als je meer op jezelf wordt teruggeworpen?

Bij onze coachmethode Repairing Balance zeggen we altijd:  ga stil staan en vragen stellen. Stil staan en verbinding maken met wat je voelt. Wat voel je  Onrust? Onzekerheid? Onveiligheid?
Zomaar 3 basisgevoelens die je behoorlijk wat spanning geven. Hoe kom je dan tot rust, hoe kan je zekerheid en veiligheid ervaren.

Over deze basisgevoelens en nog 9 andere gevoelens stel ik vragen wanneer mensen bij mij in begeleiding komen.

Ik wil enkele van deze vragen met je delen en ook de antwoorden die ik dan krijg:

Waar haal jij je rust vandaan?
Antwoord: Ik zorg dat ik altijd alles perfect doe.

Waar haal jij je zekerheid vandaan?
Antwoord: ik houd alles onder controle.

Waar haal jij je veiligheid vandaan?
Antwoord: ik zorg dat ik niemand kwets.

Deze antwoorden laten zien dat je dan in feite
aan het vechten bent. Aan het vechten om geen fouten te maken, om de ander te vriend te houden. Herken je dit? Kost dit jou veel energie?

Hoe kan je nu op een andere manier met deze gevoelens omgaan, zodat ze jou geen energie meer kosten?

Ga  eens stil staan, of stil zitten en geef aandacht aan wat je voelt. Maak verbinding met wat er onder zit en geef dit liefdevolle aandacht. We leven in een heftige periode, maar ook die gaat voorbij. Vandaag is het belangrijk hoe we met ons zelf omgaan. Ga onderzoeken waar je energie van krijgt en geef je zelf zo meer houvast en verbinding.

Wil je weten hoe je dit doet of wil je hulp bij dit proces?

Als je het lastig vindt om zelf te ont-dekken wat jou belemmert om gelukkig te leven neem dan gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit kan via skype of telefonisch.
Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Ik wens je een mooie verbinding met jezelf.

Met een warme groet,

Share This