10 stappen - aandachtheelt.nl
10 stappen - aandachtheelt.nl

Door Repairing Balance ben ik me
bewust geworden van mijn
eigen angst en onzekerheid

 

Elly is verbonden aan de organisatie Repairing Balance Nederland. Een landelijke groep van coaches die, onder licentie, met de methode Repairing Balance werkt. Elly begeleidt mensen die (langdurig) vastlopen door stress, burnout, depressie, angst en paniekklachten.

Behoefte aan aandacht

Aandacht heb ik hoog in mijn vaandel staan, omdat ik van mening ben dat aandacht heelt. Ieder mens heeft behoefte aan aandacht. Het is belangrijk dat je gehoord en gezien wordt en de aandacht krijgt die je nodig hebt.

Uitgangspunt is echter de aandacht die je aan jezelf kunt geven. Jij bent zelf immers de belangrijkste persoon in je leven. In mijn werkwijze hecht ik daar veel waarde aan. Wie ben jij, waar richt jij je aandacht op, wat wil je, wat is goed voor je, waar voel jij je goed bij, hoe kan je goed voor jezelf zorgen. Dat is een mooie ontdekkingsreis.

Vaak merk ik dat mensen zich niet bewust zijn dat hun houding voortkomt angst voor afkeuring. Ze ervaren stress als iets dat erbij hoort, dat nodig is om te presteren, zelfs als ze er depressief of onzeker van worden. Mijn intentie is om cliënten te begeleiden naar een juiste relatie met zichzelf, zodat ze in verbinding met zichzelf hun eigen leven kunnen sturen.

De kracht in jezelf

In mijn praktijk kom ik veel mensen tegen die een burnout opgelopen hebben of tegen een burnout aanzitten.Bijna altijd heeft dit te maken met prestatiedrang, je best doen om aan de verwachting van de ander en jezelf te voldoen. Ook deze mensen maak ik bewust dat de oplossing ligt in het verbonden zijn met zichzelf. Ik meet hun onbalans en hun onbewust zijn en maak de onderliggende verbanden zichtbaar.

Ik laat mensen ervaren dat de kracht in hen zelf zit, dat ze net als een plantje dat door het beton heen groeit, die kracht in zichzelf kunnen aanboren en benutten. Elk mens beschikt over deze (levens)kracht!

Ik ben een mensen-mens. Vanuit liefde voor en betrokkenheid bij mensen heb ik mij ontwikkeld tot coach/psycho sociaal therapeut. Ik startte met de opleidingen relatiecounseling en stressmanagement. Opleidingen die mij veel inzicht gaven, vooral in anderen. Tijdens mijn derde opleiding, de opleiding tot Repairing Balance coach heb ik een ontdekkingsreis naar mezelf gemaakt. Ik ontdekte mijn eigen onbewuste overtuigingen. Soms erg confronterend, maar het is het beste wat me is overkomen. Door Repairing Balance ben ik me bewust geworden van mijn eigen angst en onzekerheid. Deze zorgden ervoor dat ik mezelf niet kon en durfde te laten zien. Nu sta ik vrij in het leven en ben gelukkig met mezelf.

Ontdek de oorzaak van je onbelans

Er wordt zowel door het bedrijfsleven als door particuliere cliënten een beroep op mij gedaan. De problematiek ontloopt elkaar niet veel. Het gaat altijd om mensen die geen goed zicht hebben op de oorzaak van hun onbalans. Ze hebben dit nog niet ont-dekt.

Mijn cliënten ervaren het als heel waardevol om deze ontdekkingsreis aan te gaan. Door hen te leren stil te staan en bewust te maken van wat er in hen leeft, kunnen ze vanuit zichzelf gaan leven. Dat is een prachtige ontwikkeling. Of je nu 20 jaar in angst hebt geleefd, of vastgelopen bent door een burnout, of je je nu depressief voelt, of onzeker, Repairing Balance helpt je eronder te kijken en de verbanden te zien tussen je gevoelens, (onbewuste) overtuigingen, je emoties en gedachten.

Mijn passie als coach/psycho sociaal therapeut is om mensen te verbinden met zichzelf, cliënten naar hun gevoel brengen, zodat ze gaan herkennen en erkennen wat er in hen leeft. Vanuit dat startpunt kunnen ze, onafhankelijk van anderen, blijvend sturing geven aan hun eigen leven.

Share This