10 stappen - aandachtheelt.nl
10 stappen - aandachtheelt.nl

Duidelijkheid over je valkuilen

door | 3 jan 2018 | Blog | 0 Reacties

DUIDELIJKHEID OVER JE VALKUILEN

Je bent niet geboren om vast te lopen. Dat is duidelijk. Maar weet jij ook hoe het komt dat je vastloopt? Als mens reageren wij voor het grootste deel vanuit ons onderbewustzijn en vanuit onze vaste patronen. We hanteren al vanuit onze vroege jeugd overtuigingen omdat we denken dat dit de waarheid is. Het is echter jouw waarheid, die hoeft niet te kloppen.

ZO ONTSTAAT EEN NIET KLOPPENDE OVERTUIGING!

Lisa onze oudste kleindochter at een keer bij ons toen ze twee jaar was. Ik vroeg haar wat ze op haar boterham wilde, oude kaas, of jonge kaas? “Oma”, vroeg ze toen, “heb je ook meisjeskaas????”

Ze verstond namelijk oude kaas of jongens kaas. Ze had net in die periode ontdekt dat er jongetjes en meisjes bestaan en zij wist zeker dat zij een meisje is en was dus echt niet van plan om “jongenskaas” te eten. Deze niet kloppende overtuiging van jongenskaas hebben we bij haar weg kunnen nemen en ze heeft nu goed zicht op “kaas”.  Ik vertel dit voorbeeld altijd graag in mijn workshops omdat het zo duidelijk aangeeft dat je op heel jonge leeftijd al conclusies trekt over de wereld om je heen. En als je conclusies kunt trekken over kaas, kan je dat ook doen over liefde, veiligheid, zekerheid, eigenwaarde, vertrouwen enz.

We trekken als kind heel veel conclusies, ook conclusies die niet kloppen. Daardoor ontstaat een niet realistische overtuiging. Als deze niet gecorrigeerd wordt, ontstaat een belemmerende overtuiging, die één van je valkuilen wordt. Zo kan je (onbewust) denken dat je toch niet goed genoeg bent, of dat jij alles perfect moet doen, of dat jouw gevoelens niet belangrijk zijn, dat jij je weg moet cijferen………..

Hoe realistisch is jouw beeld van liefde, van eigenwaarde, van zekerheid, van vertrouwen?

CONCLUSIE

Een valkuil ontstaat vanuit een onjuiste, onbewuste overtuiging. Als je handelt vanuit een onjuist beeld van liefde, eigenwaarde, zekerheid, vertrouwen loop je op een bepaald moment in je leven vast.

ZO KRIJG JE DUIDELIJKHEID OVER JE VALKUILEN

Sta eens stil bij jezelf en neem waar of wat je denkt ook realistisch is. Kijk bv. eens waar jouw beeld van liefde aan gekoppeld is. Kijk eens waar jij je eigenwaarde vandaan haalt. Uit jezelf of uit wat je van de ander terug krijgt? Is jouw zekerheid soms afhankelijk van je perfectie? Heb je pas vertrouwen in jezelf als alles goed gaat? Allemaal vragen die je aan jezelf kunt stellen om duidelijkheid te krijgen en zicht op je handelen.

JE KUNT DIT OOK LATEN METEN

Met een Repairing Balance meting kan ik je inzicht bieden in 5 verschillende levensgebieden. Ik kan de onderliggende lijnen verbinden en zo zichtbaar voor je maken waar je valkuilen zitten, wat deze zijn en ook op welke leeftijd deze zijn ontstaan.

MEER WETEN?

Wil jij je valkuilen leren kennen? Wil je weten hoe je deze om kunt zetten naar eigen kracht?

Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek of meld je aan voor een workshop!

Wil je mij helpen door dit artikel te delen met je netwerk? Dat kan door middel van de knoppen hieronder. Zo kunnen anderen ook hun voordeel doen met deze informatie. Bedankt hiervoor.

 

Share This