10 stappen - aandachtheelt.nl
10 stappen - aandachtheelt.nl

Lichamelijke gezondheid bepaal
je voor een groot deel zelf

Voeding en gezondheid

 

Persoonlijke begeleiding bij een gezond eetpatroon

Wat is voeding eigenlijk? En over welke voeding hebben we het dan? In mijn praktijk maak ik onderscheid tussen fysieke en mentale voeding.

Fysieke voeding

Deze kan worden onderverdeeld in gezonde, volledige voeding en ongezonde of onvolledige voeding (vulling). Veel mensen volgen een dieet om gewicht te verliezen en laten daarbij (tijdelijk) de ongezonde vulling achterwege. Als men daarna het ongezonde eetpatroon weer oppakt, keren het overgewicht en de klachten weer terug. Het woord dieet komt van het Griekse woord diaita en betekent letterlijk vertaald LEVENSWIJZE. Een tijdelijk dieet heeft daarom geen enkele zin. Ik maak mijn klanten bewust van de relatie tussen voeding en gezondheid en leer hen te letten op de signalen die hun lichaam uitzendt. Dit kan een vorm van overgewicht zijn, hoofdpijn, energiegebrek en diverse andere klachten. Daarbij leer ik hen een gezond eetpatroon aan. Hierbij let ik op de juiste hoeveelheid koolhydraten, eiwitten, vetten, water, vitaminen en mineralen. Wanneer mensen gezonde voeding tot zich nemen gaat het lichaam herstellen. Mijn bedrijfsslogan is daarom ook:

Het leven wil helen …….krijgt het een kans?

Ik bied mensen een kans op herstel en gezond gewicht door het aanpassen van hun levenswijze. Ik hanteer hierbij graag de mooie uitspraak van Hypocrates: Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.

Mentale voeding

Met behulp van de coachmethode Repairing Balance maak ik mensen eveneens bewust van de signalen die hun lichaam uitzendt. Dit betreft bewustwording van emoties, gevoelens, gedachten en overtuigingen. Ook mentaal is het belangrijk waarmee je jezelf voedt (of waarmee je in je jeugd gevoed bent). Met deze methode werk ik eveneens aan het veranderen van de LEVENSWIJZE van cliënten.

Bij beide soorten voeding gaat het erom wat je binnen laat komen en hoe je dit vervolgens “verteert”.

  • Bij natuurlijke gezonde voeding gaat het lichaam herstellen d.m.v. loslaten en afvoeren waar men ziek van wordt.
  • Bij het ont-dekken van belemmerende overtuigingen gaat men denkpatronen loslaten die mentaal ziek maken. Dit is een natuurlijke beweging en biedt herstel bij klachten als spanningen, burnout, angst, depressie of andere vormen van onbalans.

UITSPRAKEN

Sommige uitspraken kunnen je aan het denken zetten, of je net de drempel over helpen naar een andere leefwijze. Dit “stoplicht van het leven” is veelzeggend.

   

GEVAAR
Een kwaal is niet normaal
70% van de gezondheidsklachten is gerelateerd aan de voeding
LET OP
Aandacht voor je kwalen, let op je signalen, blijf niet malen, kom met je verhalen
Wat wil je bereiken? Wat wil je ervoor doen?
ZET JE LICHT OP GROEN
Een reis van 1000 km begint bij de eerste stap.
Geef het leven een kans en kom in balans.

 

 

 

Het leven wil helen, krijgt het een kans?

Share This