10 stappen - aandachtheelt.nl
10 stappen - aandachtheelt.nl

Ben jij wel goed genoeg?

door | 8 mei 2018 | Blog | 0 Reacties

Het eerste dat ik mij als kind kan herinneren is onze verhuizing van Valkenswaard naar Schiedam. Ik was toen 2,5 jaar oud. Dat was een heftige gebeurtenis. Uit je vertrouwde omgeving in een benedenwoning met een tuin, naar een flat in een nieuwbouwwijk in Schiedam.

We maken allemaal gebeurtenissen mee in onze jeugd die indruk op ons maken. Hoogtepunten en dieptepunten. Je trekt daar conclusies uit. Je trekt conclusies uit wat er tegen je gezegd wordt, maar ook uit wat je ziet en hoort. Reacties van je ouders, broers en zussen, buren, meesters, juffen, klasgenoten enz.

Zo kan je de conclusie trekken dat jij niet goed genoeg bent, omdat de ander hogere cijfers haalt, er beter uitziet, mooiere kleding aan heeft,  meer lef heeft. Misschien ben je wel gepest in je jeugd of werd je afgekeurd door je ouders, broers, zussen. Daar kan je heel erg onzeker door gaan voelen.

LAAT JIJ JE STUREN DOOR ONZEKERHEID?

Wanneer je in je eigen onzekerheid blijft geloven, ga jij je daar ook naar gedragen. Herken jij gedachten als ik kan het toch niet, mijn collega is daar veel beter in, ik durf geen presentatie te geven, als ze mij maar niet vragen wat ik ervan vind?

WAAR HAAL JIJ DAN JE ZEKERHEID VANDAAN?

Herken je deze?

  • Ik vraag om bevestiging
  • Ik overschreeuw mezelf
  • Ik zorg dat ik er perfect uit zie
  • Ik houd controle op alles wat ik doe
  • Ik doe mijn uiterste best om niet te falen

ZO KAN HET OOK

Beeld je eens in dat jij je in alle situaties zeker voelt.

  • Is iemand het niet met je eens? Prima toch, jij weet waar je voor staat.
  • Vind iemand jou niet aardig? Geen probleem, je kan niet met iedereen bevriend zijn.
  • Word je niet aangenomen voor de baan? Je weet wat je waard bent en vertrouwt op nieuwe kansen
  • Moet je een presentatie geven? Je gaat er gewoon lekker ontspannen staan.

Zou je zo graag in het leven willen staan, maar weet je (nog) niet hoe? Maak dan eens vrijblijvend een kennismakingsgesprek met mij om samen te kijken wat jou tegen houdt.

Of meld je aan voor mijn workshop  in Almere buiten via de knop workshops,.

Spreekt dit blog je aan dan zou je mij een enorm plezier doen door dit te delen via de knoppen hieronder.

 

Share This