10 stappen - aandachtheelt.nl
10 stappen - aandachtheelt.nl

3 inzichten in wat er gebeurt als je echt even stil staat

door | 5 aug 2014 | Blog | 11 reacties

Velen van ons leiden een druk en onrustig leven

Als de zomer aanbreekt is dat een uitgelezen moment om uit te rusten en stil te staan. Vaak komen we er dan pas achter hoe druk we het eigenlijk in ons leven hebben en hoe onrustig het in ons hoofd is.

Het lijkt alsof drukte en onrust iets van deze tijd is

Eigenlijk is het al zo oud als de mensheid. Moesten onze voorouders, de oermensen, ook niet rennen voor hun leven als de beer die ze wilden vangen te sterk was? Waren zij ook niet onrustig door de angst dat de beer hen zou vangen ? Hoe hebben zij dit opgelost?

Zou het niet zo kunnen zijn dat ook onze voorouders eens stil gingen staan om naar hun onrust te kijken?

De oermensen kwamen op het idee om kuilen te graven voor de beren, waardoor deze erin vielen en hun leven een stuk gemakkelijker werd.

Wat gebeurt er eigenlijk als je stil staat?

  1. Je krijgt ruimte om te denken, te overdenken wat goed gaat,
  2. te erkennen wat  beter kan en
  3. te plannen wat je wil veranderen.  Wat zou je anders willen in je leven.  Wat wil je werkelijk?

Conclusie

Als je stilstaat heb je ook ruimte om te voelen

Te voelen dat er onrust in je is, of spanning. Ook in onze tijd komen we veel “beren” tegen op onze weg. Het is goed om dan even stil te staan om te kijken waar deze vandaan komen, of ze echt zo gevaarlijk zijn, of we ook op een andere manier met hen om kunnen gaan. Niet door ze in een kuil te laten vallen, maar door eerlijk te kijken naar wat de “beren” met ons doen.

Hoe vaak per week neem jij de tijd om even stil te staan? En welke beren kom jij hierbij tegen? Laat het me eens weten via een reactie in het commentaarveld hieronder. Alvast bedankt hiervoor.

Gratis gesprek: Ontdek wie of wat jouw beren zijn en hoe je deze kunt overwinnen.

Herken je deze situatie? Zie je ook overal beren staan? Kost jou dat ook zo veel energie? Je bent welkom voor een gratis kennismakingsgesprek om samen eens naar jouw beren te kijken en te ontdekken wat je nodig hebt om hier beter mee om te gaan.

Zou je mij willen helpen door dit artikel te delen met je netwerk?

Je kunt dit doen door middel van de knoppen hieronder voor Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Op deze manier kunnen anderen ook hun voordeel doen met deze informatie, bedankt hiervoor.

Share This